13:00

Vallentuna BK Blå

Referat: IF Brommapojkarna 16 - Vallentuna BK Blå

Snöplig förlust

Hemmapremiär på ett blåsigt Hässelängen mot Vallentuna. I matchens första minut avslutar de mot Yusuf men han räddar. Dock går returen rakt ut och de smäller dit 0-1. Inga hängande huvuden utan vi försöker ta tag i bollen men Vallentuna är bra och de första minutrarna efter målet så pressar vi dem inte tillräkligt och de kan de rulla bollen förbi oss. Men i 7:e minuten får Filip en passning högt upp i straffområdet som han snyggt skarvar till Lucas men målvakten hinner ut och räddar. Tre minuter senare så spelar Adam bollen i sida till Einar Sundqvist som väldigt snyggt hittar Lucas som chippar bollen i mål. Den glädjen varade inte länge för minuten senare får de till ett nytt långskott som var otagbart för Yusuf. Vi fortsätter att rulla bollen bra och stundtals är det väldigt fint passningsspel. I 16:e minuten spelar Adam fram Lucas men skottet går utanför. I slutet på halvleken skapar vi en dubbelhörna, men de blir resultatlösa. Trots motvinden i första halvlek så höll vi spelet uppe bra.
I andra halvlek får vi medvind och vi skapar en del fina anfall där flera resulterar i hörnor. På en av dem hörnorna i 6:e minuten slår Filip snyggt in bollen framför mål och där lyckas Lucas peta in 2-2. Vi förlägger mycket spel på deras planhalva, dock utan att skapa de riktigt farliga lägena. Med 3 minuter kvar smäller Vallentunas hårdskjutande nr 11 in 2-3 och när vi sedan flyttar upp för att kvittera så gör de både 2-4 och 2-5.

Över lag en bra match med fint passningsspel mot ett fysiskt starkt Vallentuna. Vi får ta med oss det passningsspelet till matchen mot AIK imorgon.